Over ZOEN

ZOEN is een collectie handgemaakte meubelen van Hollandse bodem. Ontworpen door Carlo Abdul en Jasper van Rijn. De meubelen combineren op eigen wijze de mooiste materialen met bijzondere vormen en technisch vernuft. In elk meubel zijn vorm en constructie in delicaat evenwicht. ZOEN is bescheiden in verschijning en groots in grafische gelaagdheid. Geraffineerd en tijdloos tegelijk.

De ontwerpers

Als kind al waren Jasper en Carlo altijd aan het tekenen en bouwen. De een in de Nederlandse polder, de ander aan het strand van Bonaire. Nog altijd is ontwerpen hun passie, in hun werk en in hun vrije tijd. Deze onbedwingbare behoefte om te ontwerpen resulteerde in de bijzondere ZOEN-collectie. Hun bron van inspiratie is de natuur. Vallende herfstbladeren, wuivende rietkragen, aangespoelde takken; alles kan leiden tot een nieuw idee en een eerste schets. Met hun grote materialenkennis en voortdurende streven naar perfectie zetten zij hun schetsen om naar tot in de puntjes gedetailleerde meubelen van de hoogste kwaliteit.

De makers

Alle meubelen worden op bestelling handgemaakt in Nederland, door de beste meubelmakers die hun ambacht tot in de puntjes beheersen. Hun inbreng in het esthetisch en technisch vervolmaken van elk ontwerp is essentieel. Kwaliteitscontrole vindt voortdurend plaats, ook door de ontwerpers zelf. Want een ZOEN-meubel voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Maatwerk

Soms vraagt een interieurwens om een maatwerk antwoord. Dat kan gaan om een kast, een raamscherm of zelfs een trap. De architecten en ontwerpers van ENZO architectuur & interieur® zijn de aangewezen partij voor ontwerpen die in een bouwkundig kader gerealiseerd moeten worden.