Over ZOEN

ZOEN is een collectie handgemaakte meubelen van Hollandse bodem. De creatieve geesten achter ZOEN zijn ontwerpers Carlo Abdul en Jasper van Rijn, de architecten van ENZO architectuur N interieur. In hun meubelen combineren zij de mooiste materialen met bijzondere vormen en technisch vernuft. En bovenal creëren zij meubelen met een delicaat evenwicht in vorm en constructie. Dit maakt ZOEN bescheiden in verschijning en groots in grafische gelaagdheid. Ofwel: geraffineerd en tijdloos tegelijk. ZOEN-meubelen voelen zich thuis bij mensen die oog hebben voor vakmanschap en doordachte details.

Ontwerpers en makers ZOEN by ENZO collectie
Ontwerpers en makers Carlo Abdul en Jasper van Rijn

De ontwerpers

Als kind al waren Jasper en Carlo altijd aan het tekenen en bouwen. De een in de Nederlandse polder, de ander aan het strand van Bonaire. Nog altijd is ontwerpen hun passie, in hun werk en in hun vrije tijd. Waar Carlo vooral het creatieve brein van de twee is, zorgt Jasper ervoor dat het product technisch klopt en geproduceerd kan worden.
Bij hun ontwerpen laten Carlo en Jasper zich inspireren door de natuur. Vallende herfstbladeren, wuivende rietkragen, aangespoelde takken; alles kan leiden tot een nieuw idee en een eerste schets. Uit hun grote materialenkennis en voortdurende streven naar perfectie ontstaan zo bijzondere meubelen van de hoogste kwaliteit.

De makers

ZOEN staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom worden alle meubelen uit de ZOEN-collectie gemaakt in Nederland door echte vakmensen. Zij beheersen hun ambacht tot in de puntjes. Bovendien zijn de makers van de meubelen nauw betrokken geweest bij het technisch vervolmaken van elk ontwerp. Daardoor kennen zij de meubelen door en door. Tijdens het productieproces hanteren zij als vanzelfsprekend de hoogste kwaliteitsnormen. En ook de ontwerpers controleren elk meubel voordat het de werkplaats verlaat. Het doel van al deze aandacht? Een prachtig ZOEN-meubel dat een leven lang kan meegaan.

Ontwerpers en makers Dressoirkast NOOT

Heeft u interesse in ZOEN en wilt u meer informatie?